Амангелді «мектеп-бөбекжай-балабақша» кешенінде мектептегі тамақтандыру сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссия мүшелері мектеп асханасының жұмысына тексеру жүргізді.
Тексеру барысында басшылыққа алынған критерийлер:
Тамақ өнімдерінің сапасына, тағамдарды дайындау технологиясына, өнімдердің және дайын тағамдардың сақтау мерзімдеріне, мектеп асханасының талапқа сай жұмыс жүргізуі болды.Мектептегі ыстық тамақты ұйымдастыруы және тексеру қорытындысы бойынша: Мектеп асханасының санитарлық жағдайы, асхананың жалпы тазалығы, ыдыс – аяқтардың тазалығы, азық –түлік сақтайтын қоймалар, жеміс – көкөніс сақтайтын орындар, қайнату, қуыру цехтары, ыдыс – аяқ жуатын бөлмелер,азық – түліктердің сақталуы мен тұтыну мерзімі талапқа сай екендігін ақтыланды.
http://amangeldi.taskala-bilim.edugov.kz/kz/zhanalyq-amangeldi/12656-askhanasyny-zh-mysyna-tekseru-zh-rgizdi.html#sigFreeIde808ef28e2